Lekker eten: Pasta met broccoli pesto en kip

walnootpesto

Lekker en gezond eten gaan bij mij hand in hand. Natuurlijk, ook ik kan affentoe wel genieten van een raspatat oorlog (mét uitjes!) maar over het algemeen eet ik toch liever een gezonde maaltijd met flink wat groenten erin. Op een dag ging ik wat aan het experimenteren en dit is wat eruit kwam.

Volkoren spaghetti met broccoli-walnoot pesto en kip
voor 2 personen

Voor de pesto
– 300 gram broccoli roosjes, beetgaar gekookt
– 4 eetlepels citroensap
– 1 rode peper, gehakt
– 2 eetlepels parmezaanse kaas
– 1 handje geroosterde walnoten
–  olijfolie extra vierge

1. Doe de gekookte broccoli in een keukenmachine. Als je er geen hebt dan kun je alles vijzelen en mocht dat niet lukken dan kun je altijd nog alles heel fijn snijden/stampen. Zorg dat de broccoli goed is fijn gehakt en voeg dan de citroensap, rode peper, parmezaanse kaas en walnoten toe. Pulseer een aantal keren en voeg dan de olijfolie toe. Dit zorgt ervoor dat het beter bind.
2. Proef tussentijds en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Voor de kip
– 200 gram kipfilet
– 1 1/2 theelepel piment
– rasp van 1 citroen
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– peper & zout
– 1 eetlepel olijfolie

1. Kruid de kip met piment, de rasp van de citroen, oregano en wat peper en zout. Leg er een stukje bakpapier over en sla met de koekenpan je kipfilet plat. Een handig truc die ik opgepikt heb bij Jamie’s 15 minute meals, je kip wordt zo én malser én hij is sneller gaar.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de kip erin.  Bak hem vier minuten per kant totdat het mooi goudbruin is en een knapperig korstje heeft.
3. Controleer op gaarheid (maar als je hem goed platgeslagen hebt moet het met vier minuten per kant goed zijn) en snijd in plakjes.

Voor de pasta
– 150/200 gram volkoren pasta
– 100 gram diepvries tuinerwten

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe vier minuten voordat je pasta klaar is de tuinerwten erbij, dan kunnen deze ook mee warmen.
2. Giet de pasta af en schep de broccoli-pesto erdoor.
3. Verdeel de kip over de pasta en garneer eventueel nog met wat peterselie en parmezaanse kaas.

Advertisements

4 thoughts on “Lekker eten: Pasta met broccoli pesto en kip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s