Lekker eten: Griekse kip met kruidige couscous

kipsalade

“The food so nice they’ve named it twice” – aldus Seth Rogen in The Pineapple Express. En niets is minder waar als je het mij vraagt. Ik ben werkelijk waar gek op couscous. Stiekem ben ik nooit een aardappelen-groente-vlees meisje geweest en dit soort gerechten doen mijn hart sneller slaan. Het recept komt uit Jamie in 15 minuten en met een beetje oefening kun je dit dus in 15 minuten klaarmaken, ideaal voor de doordeweekse dag.

Griekse kip met kruidige couscous
Voor vier personen

Couscous
– 1 mok couscous (zo’n 300 gram)
– 2 verschillende kleuren paprika (ik nam rood en geel)
– 1 verse rode peper
– 4 bosuitjes
– 1/2 bosje verse dille
– 200 gram diepvries tuinerwten
– 2 eetlepels olijfolie extra vierge
– 40 gram feta

Kip
– 2 x 200 gram kipfilet
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 theelepel piment
– rasp van 1 citroen

Tzatziki
1/2 komkommer
– 250 gram vetvrije yoghurt
– 1/2 citroen
– 1/2 bosje verse munt

Bereiding
1. Doe 1 mok couscous en 2 mokken kokend water in een schaal en voeg een snuf zout toe, dek af. Neem een groot stuk bakpapier en leg hierop de kip, kruid deze met de oregano, zout, peper, piment en citroenrasp. Vouw het bakpapier eroverheen en sla plat met de achterkant van een koekenpan. Leg in een hete koekenpan met wat olijfolie. Keer de filets na 3 tot 4 minuten en bak aan de andere kant net zo lang.

2. Pak een rasp en rasp de komkommer (met schil) fijn. Voeg flink wat zout toe aan de komkommer, laat kort staan en je ziet dat er veel vocht af komt. Neem de rasp in je handen en knijp het uit boven de wasbak. Gooi nu het bakje met vocht leeg en doe de komkommer hierin terug. Voeg de yoghurt, sap van 1/2 citroen en gehakte verse munt toe. Breng op smaak met wat peper. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s, scheur in stukken en doe in een keukenmachine, snijd de bovenkant van de rode peper af en voeg ook deze toe. Zet je keukenmachine kort aan en voeg daarna de bosuitjes en dille toe, pulseer een paar keer.

3. Blancheer de tuinerwten kort (ongeveer 2 minuten) en voeg deze aan de groenten toe. Verdeel dit over een grote schaal en stort de couscous hierop. Met je handen (of een lepel) kun je nu de couscous hierdoor verdelen. Knijp het sap van de citroen die je nog hebt hierover uit en meng goed door elkaar. Haal de kip uit een pan, snijd in mooie stukken en verdeel over deze salade. Serveer de tzatziki hierbij en eet smakelijk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s