Lekker eten: Barbecue Kip Enchilada’s

p8031015

Niet echt een gerecht dat in 10 minuten op tafel kan staan maar voor deze enchilada’s heb ik dat zeker over. Ik maakte dit, toen ik met 3 mannelijke huisgenoten woonde, vrij regelmatig voor ze. Het was echt de ultieme favoriet want; kip + lekkere saus + heel veel kaas = instant happiness. Niet echt een gerecht dat in een dieet past maar o, dit is zo lekker!

Barbecue Kip Enchilada’s
voor 4 personen

Benodigdheden
– 8 tortilla`s
– 3 kipfilets
– Enchiladasaus (scroll naar beneden voor het recept)
– 115 gram barbecuesaus
– 1 zoete ui
– 1 eetlepel barbecuekruiden (als je dit niet kan vinden kun je zelf een mengsel maken)
– cayennepeper (naar smaak)
– olijfolie
– 150 gram gruyere kaas
– 150 gram pittige geraspte kaas

Bereidingswijze
1. Kook de kip in ruim water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de kip op een bord afkoelen. Als het is afgekoeld `trek` je met 2 vorken de filets uit elkaar zodat je allemaal `shredded` kip overhoud.
2. Snijd de ui in blokjes en bak samen met wat zout in een beetje zonnebloemolie. Laat de uien lekker karameliseren.
3. Meng de barbecuesaus met de enchiladasaus en roer het goed door elkaar.
4. Voeg de kip aan de ui toe en doe daarbij de cayennepeper.
5. Voeg de helft van de saus toe aan het kip-ui mengsel en voeg van beide kazen de helft toe. Roer goed door elkaar tot de kaas gesmolten is.
6. Verwarm de oven voor naar 190°c schep een beetje saus in de ovenschaal en zorg dat het de bodem goed bedekt.
7. Warm je tortilla`s kort op (ik doe het in een koekenpan maar het kan ook in de magnetron) en schep overal een beetje van het kip-ui-kaas-mengsel op. Rol de tortilla`s goed op en leg met de `open` kant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit voor alle 8 de tortilla`s.
8. Als alle tortilla`s in de ovenschaal liggen giet je de rest van de saus eroverheen (verdeel het goed) en ook de overige kaas verspreid je erover.
9. Bak de enchilada`s 20-25 minuten

Benodigdheden Enchilada saus
– 4 eetlepels olie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels chili poeder
– pak gezeefde tomaten
– 350ml kippenbouillon
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel uienpoeder
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze Enchilada saus
1. Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem en chilipoeder toe. Blijf roeren tot het een bruine kleur krijgt.
2. Voeg de gezeefde tomaten (ongeveer 3/4 pak), de bouillon en kruiden toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen of tot het de juiste dikte (dit kun je zelf bepalen) heeft gekregen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s