Lekker eten: Bieten Linguine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben GEK op bieten, zonder grap. Ik eet ze op alle mogelijke manieren; rauw, uit een potje met een vork, in salades en pasta en soms ook als stamppot. Maar nu een recept van mijn favoriete bieten pasta; Bieten Linguine.

Bieten Linguine
Voor 4 personen

– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 3 kopjes fijn gesneden of geraspte bieten
– 1 theelepel cayenne peper
– 2 eetlepels vers citroensap
– 350 gram linguine
– 225 gram sour cream
– 6 eetlepels gesneden peterselie

1. Verwarm de olie en boter in een koekenpan.
2. Bak de knoflook tot hij goudbruin kleurt en voeg de cayennepeper en bieten toe. Laat 12 minuten staan en voeg na 12 minuten de citroensap toe. Warm nog even door.
3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Giet de pasta af.
5. Doe de pasta terug in de pan en roer de sour cream en peterselie erdoor, voeg daarna de bietjes toe.

Advertisements

2 thoughts on “Lekker eten: Bieten Linguine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s