Lekker eten: Perzik Rozemarijn Taart

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben echt gek op taarten maken maar ik neem er vaak niet genoeg de tijd voor. Het begint weer warmer weer te worden en deze taart is ongelofelijk lekker en ook nog eens heel erg zomers.

Perzik Rozemarijn Taart
Voor ongeveer 10 personen

– 2 (verse) perziken
– 1 el rozemarijn
– 1 el citroensap
– 2 eieren
– 50 gr bloem
– 150 gr Griekse yoghurt
– 100 ml sinaasappelsap
– 2 el vloeibare margarine
– snufje zout
– quichevorm van 22cm

1. Verwarm de oven voor naar 175 graden.
2. Schil de perziken en snijd ze in partjes. Meng in een schaal met de citroensap en rozemarijn.
3.  In een andere kom klop je met de mixer de eieren met honing luchtig. Voeg de bloem, yoghurt, sinaasappelsap, margarine en ongeveer een mespunt zout toe. Klop dat er goed door.
4. Schenk het beslag in een quichevorm en verdeel de perziken eroverheen.
5. Zet de vorm in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar.

Laat de taart helemaal afkoelen, zet in de koelkast en serveer hem koud op een heerlijk warme dag.

 

Advertisements

4 thoughts on “Lekker eten: Perzik Rozemarijn Taart

  1. Ziet er goed uit en we hebben hier in de tuin nog rozemarijn staan, dus dit recept wil ik wel eens proberen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s